Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Gepubliceerd op:

Borduren: hoe werkt dat?

BQS Textiles is in 2003 opgericht met 12 borduurkoppen. Onderhand bezitten we met 80 borduurkoppen de grootste borduurafdeling van Nederland.

Als borduurspecialist delen wij graag onze kennis met jullie!

Borduren is een machinaal proces wat werkt met naald en draad. Wij lichten hier graag wat meer over toe en hoe ons bestelproces werkt.

Offerte fase

  1. 1. Formaat

De borduurprijs berekenen we aan de hand van het aantal borduursteken. Met dit gegeven kunnen we berekenen hoe lang het textiel ongeveer onder de machine ligt.

Hoe meer steken, hoe duurder het logo. De prijs varieert dus op basis van hoe vol het logo geborduurd is en welk formaat het logo heeft. 

  1. 2. Kleuren

De PMS kleuren welke bij order worden aangedragen vertalen wij naar de bijbehorende garenkleur. Deze garens trekken wij door de machine naar de juiste naald.

Tot aan 6 garens rekenen wij eenzelfde prijs. Een meerkleurig logo, kan dus juist duurder zijn om te bedrukken dan om te borduren.

“Doe maar bedrukken, dan is goedkoper dan borduren” gaat zeker niet op in elke situatie.

Order fase

 

Na het ontvangen van de order ontvangen wij graag het logo met de gewenste PMS kleuren. Op basis hiervan maken wij een borduursimulatie op.

Met deze borduursimulatie kunnen we de machine computergestuurd uitleggen wanneer hij moet borduren, snijden of stoppen én in welke volgorde dit mag.

  1. 3. Type ondergrond

Het type ondergrond bepaalt de opmaak van de borduurkaart. De opstaande lussen van badstof mogen plat geborduurd worden, voordat we het patroon van het logo aanbrengen.

Een muts bevat vaak elastaan en rekt bij het inspannen uit, maar na dat het borduurframe verwijderd wordt rekt dit terug. Hierdoor borduren we op mutsen, sjaals en handschoenen met een ondersteek.

Een gladde softshell heeft juist weinig borduursteken nodig. Hierdoor bepaalt de ondergrond hoe BQS de borduurkaart opmaakt.

  1. 4. Feston vs.Tatami

Bij het opmaken van de borduurkaart bepaalt de borduurvolgorde (lagen), borduurrichting en steeksoort hoe mooi de kwaliteit wordt. Hier zijn wij in getraind!

Doormiddel van een proces wat wij ‘punchen’ noemen tekenen wij het digitale logo over tot een borduurkaart. Dit proces kan in lastige gevallen wel uren duren! Gemiddeld duurt dit echter een half uur.

De afstand welke een borduursteek aflegt bepaalt de steeksoort. Dit scheiden wij onder in twee varianten: Feston of Tatami.

  1. 5. Digitale proef

Hoe beter het bestand, hoe beter de borduurkaart. Graag ontvangen wij een scherp bestand. Bij voorkeur een Vector bestand.

Nadat de borduurkaart is opgemaakt maken wij met deze borduursimulatie een digitaal visueel voorbeeld. Hierop zie je de gewenste positie, kleuren en definitief voorbeeld.

Wij borduren niet eerder dan dat dit voorbeeld samen met de order bevestiging is geaccordeerd. 

  1. 6. Borduren maar!

Zoals eerder benoemd bevestigen we het textiel aan de borduurmachine door het in te spannen in een borduurframe.

We trekken de garens in de machine door en stellen de machine in op de juiste kleurcombinaties. Met vlieseline onder het borduursel zorgen we ervoor dat het textiel niet beschadigd.

Het spoelhuis zorgt ervoor dat het logo goed hecht aan het textiel.

Doordat we ons borduurproces goed waarborgen staan wij in de markt bekend als dé borduurspecialist. Wij helpen graag verder om jouw volgende project tot leven te brengen met de BQS Best Quality en Service!

 

Goed om te onthouden:

  • De prijslijst geldt tot 70% van de oppervlakte en maximaal 6 garenkleuren.
  • Tot aan 6 garenkleuren zit er geen verschil in de borduurprijs.
  • Borduren is niet altijd duurder dan bedrukken. Soms is bedrukken zelfs veel duurder!
  • Een borduurkaart is nodig om te kunnen borduren. Dit proces duurt ca. een half uur.
  • Graag ontvangen wij een scherp bestand om het logo visueel te maken.

Benieuwd naar onze borduurkwaliteit? Vraag vrijblijvend een offerte aan via [email protected]